U hebt niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Online apotheek

Pharmacie en ligne

Online Pharmacy

Cica Care 12cmx15cm 662507061148105-31

Meer afbeeldingen

Cica Care 12cmx15cm 66250706

Schrijf de eerste review van dit product

Zelfklevend siliconengelkompres voor de behandeling van littekens

Availability: In voorraad

€ 70,35

Details

Zelfklevend siliconengelkompres voor de behandeling van littekens

Efficiënt bij keloïden en hypertrofische littekens, zowel recente als oudere. Het uiterlijk verbetert bij 90% van de littekens, die soepeler worden, vervlakken en vervagen.De werking van gelkompressen uit silicone is nog steeds niet volledig gekend. De uitgeoefende druk en de thermische isolatie zijn weerlegd als mogelijke verklaringen.Het is mogelijk dat de gel de hydratatie van het litteken bevordert, ofwel dat de specifieke graad van occlusie, uitgeoefend door de gel, een rol speelt in de werking van het kompres.

Extra informatie

Producent Smith Nephew
Onze keuze N/B
Omschrijving Zelfklevend siliconengelkompres voor de behandeling van littekens
Toepassing
 1. de behandeling van oudere en recente rode en verheven littekens (hypertrofische littekens of keloïden).

 2. een preventieve behandeling op geheelde wonden om rode, verheven littekens te voorkomen.

Contra-indicatie

Niet gebruiken op open of geïnfecteerde wonden.

Gebruik
 • Handen wassen voor en na gebruik.
 • Het litteken en de omliggende huid voorzichtig wassen met een milde zeep en afspoelen met zuiver, warm water. Het litteken en de omliggende huid grondig drogen.
 • De verpakking openen en het gelkompres eruit nemen.
 • Een stuk gelkompres op maat van het litteken knippen, met een kleine overlapping op de omliggende huid. Het resterende stuk op een droge plaats bewaren (in de verpakking).
 • Het bedrukte schutblad verwijderen.
 • Het gelkompres aanbrengen zonder het uit te rekken en met de klevende kant naar het litteken. Indien nodig een lichte windel, kleefpleister of OPSITE FLEXFIX gebruiken om CICA-CARE op zijn plaats te houden. Het gelkompres niet te strak tegen het litteken aandrukken, want dit kan leiden tot irritatie van het litteken en de omliggende huid.
 • De eerste twee dagen CICA-CARE gedurende 4 uur dragen overdag of 's nachts. De twee volgende dagen CICA-CARE gedurende 8 uur dragen telkens 's nachts of overdag. De draagtijd verder verlengen met 2 uur per dag tot een minimum van 12 uur per dag bereikt worden. Indien mogelijk, moet CICA-CARE 24 uur per dag gedragen worden.
 • CICA-CARE 2 maal per dag wassen met een milde zeep (neutrale pH). Grondig spoelen. Vooraleer het gelkompres opnieuw aan te brengen het litteken en de omliggende huid wassen met een milde zeep.
 • Drogen met een niet pluizende handdoek. Wanneer CICA-CARE slijtage begint te vertonen of wanneer het reinigen moeilijker wordt, moet het vervangen worden. Dit is gemiddeld na 14 tot 28 dagen. Mits correct gebruik moet de totale behandeling binnen de termijn blijven van 2 tot 4 maanden.

Bij sommige patiënten werd huidirritatie waargenomen. Dit kan te wijten zijn aan een slechte hygiëne of het te strak aanbrengen van het gelcompres. Ook pruritus en maceratie van de huid kan samengaan met het gebruik van siliconegel. In dit geval wordt aangeraden 12 u behandeling af te wisselen met 12 u rust.

Cica-care mag pas gebruikt worden na het verwijderen van de hechtingen. Niet gebruiken op open wonden.

Bewaring/Houdbaarheid Nee
Samenstelling Nee
Contra-indicaties Nee
Nevenwerkingen Nee
Actieve stof Nee
Actieve stof Nee
Pharmacologische eigenschappen Nee
apblegcode Nee
Bijsluiter N/B

Klantenreviews

Schrijf uw eigen review

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Merken

Cica Care 12cmx15cm 66250706

EUR

70.3500